Anunturi gratuite – locuri de munca in Bacau

Pentru a posta un loc de munca Logare sau Creeaza un cont |  Posteaza un loc de munca

Emotiile dinaintea interviului pentru un job

infomuncaAtunci cand stim ca urmeaza sa mergem la un interviu, majoritatea dintre noi avem emotii, fie fluturi in stomac ori palmele transpirate, ne tremura vocea, samd.
Dar, uneori, nervozitatea pre-interviu poate fi suficient de grava incat sa afecteze performanta interviului.
Este ceva obisnuit sa fi nervos in timpul unui interviu. La urma urmei, este o situatie cu care nu esti obisnuit. Cu toate acestea, daca nervii te impiedica sa te comporti normal, exista cateva lucruri care te-ar putea ajuta sa nu ratezi sansa de a fi angajat:

  1. Nu uita: Esti acolo pentru un motiv!

Nu uita ca atunci cand esti chemat la un interviu, inseamna ca angajatorul crede ca te-ai potrivi cu postul lor disponibil. Angajatorul vrea sa vorbeasca cu tine si sa afle mai multe lucruri despre tine!

  1. Ia notite

Atunci cand te pregatesti pentru interviu, noteaza-ti pe un carnetel insemnari sau intrebari pe care sa le poti folosi in timpul interviului propriu-zis. Pe carnetel mai poti nota numele angajatorului, postul si lucruri pe care doresti sa le evidentiezi in timpul interviului.
Cand vine vorba de aceste notite, cu cat sunt mai succinte, cu atat mai bine.
Scrie cu liniuta cuvinte sau idei principale care te vor ajuta sa iti improspatezi memoria in caz ca uiti. Daca scrii propozitii si raspunsuri complete si elaborate, vei transmite neprofesionalism si ai putea rata sansa de a fi angajat la locul de munca dorit.

  1. Exerseaza

Daca ai experienta si stii foarte bine ca te-ai potrivi acelui loc de munca, pune accent pe asta!
Scrie exemple, spicuieste din CV si raspunde la intrebari frecvente de interviu, pana cand te simti confortabil cu ceea ce spui.
Cu cat te simti mai confortabil cu ceea ce spui, cu atat iti va fi mai usor sa faci fata interviului.

  1. Priveste interviul ca o conversatie

Chiar asa este!
Deci, pune intrebari, spune experiente si fii tu insuti. Un interviu nu inseamna doar succes sau raspunsuri la intrebari in speranta ca angajatorul te va placea. Trebuie sa stii daca acel loc de munca ti se potriveste, cum este postul, colegii si compania in care doresti sa-ti petreci opt ore pe zi, cinci zile pe saptamana.

  1. Si persoana cate te intervieveaza ar putea avea emotii

Si angajatorii au emotii. Poate ca nu intervieveaza asa des, sau poate pur si simplu au nevoie de un angajat pentru acel post si cauta cu disperare sa gaseasca pe cineva. Mai mult decat stat, ei doresc sa faca o impresie buna la fel de mult ca tine. 

  1. Sa stii ca intervievatorul vrea sa reusesti

Nu am intalnit niciodata un recrutor sau angajator care sa isi doresca ca persoana pe care o intervieveaza, sa nu treaca de proba interviului. Ei doresc sa gaseasca cel mai bun candidat cat mai repede posibil, iar procesul de angajare este consumator de timp si costisitor. Inainte de fiecare interviu, ei au speranta ca persoana care intra pe usa, aceea va fi aleasa.

Deci, respira adanc, ia-ti cateva notite si fii tu insuti! Aceasta este persoana pe care angajatorii trebuie sa o vada. Esti acolo pentru un motiv si te vei descurca de minune! (sursa: Infomunca.ro)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *