Anunturi gratuite – locuri de munca in Bacau

Pentru a posta un loc de munca Logare sau Creeaza un cont |  Posteaza un loc de munca

PHOENIX – Cursuri de calificare și program integrat de ocupare pentru sute de șomeri din Bacău și Galați

Un proiect inedit se desfășoară în Regiunea Nord -Est, prin care șomerii nu numai că învață gratuit o meserie, dar pot primi bani dacă participă la cursuri de calificare.

Conferința de lansare a proiectului

Conferința de lansare a proiectului

A fost lansat proiectul „PHOENIX-Programe integrate de ocupare” prin care se fac cursuri de calificare destinate șomerilor din județele Galați și Bacău. În cadrul proiectului vor fi cuprinși 560 șomeri de lungă durată ori care își caută de lucru, din zone foste industrializate ale regiunilor amintite. Ei vor beneficia, gratuit, de servicii de informare, consiliere, mediere și formare profesională. În urma acestor activități nivelul lor de pregătire profesională și capacitatea de angajare pe piața muncii vor crește.

Pentru 510 dintre beneficiarii proiectului vor fi organizate cursuri de formare profesională (de calificare ori perfecționare). Nu mai puțin de 300 șomeri vor fi calificați în meseriile de lăcătuș construcții metalice și navale, vopsitor industrial, sudor, frizer-coafor, lucrător în tâmplărie, confecționer-asamblator articole textile, lucrător instalator pentru construcții sau instalator instalații tehnico-sanitare și de gaz.

Alte 210 persoane vor urma cursuri de perfecționare în competențe antreprenoriale, operator calculator electronic și rețele sau inspector în domeniul securității și sănătății în
muncă. Diplomele obținute la absolvirea cursurilor sunt recunoscute în toată Uniunea Europeană. Pentru toți participanții la cursuri, la absolvire, va fi acordată o subvenție de 500 lei pe
întreaga perioadă de pregătire. Circa 300 dintre cei 560 șomeri vor primi și servicii de mediere pe piața muncii. La final, 7,25 la sută, adică 37 persoane, din rândul celor 510 instruite
vor fi angajate, în termen de șase luni după participarea la proiect. Totodată, se vor înființa două Puncte Regionale pentru Informare și Dezvoltare Profesională, în Bacău și Galați, și se va crea o rețea electronică inter-regională, pentru susținerea firmelor.

Proiectul se va derula pe o perioadă de 10 luni și este cofinanțat din Fondul Social European, prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, Axa Prioritară
5- „Promovarea măsurilor active de ocupare”, Domeniul major de intervenție 5.1 „Dezvoltarea și implementarea măsurilor active de ocupare”.

Descrierea proiectului:

“PHOENIX – Programe integrate de ocupare” este co-finanțat prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, Axa Prioritară 5 – ”Promovarea măsurilor active de ocupare”, Domeniul major de intervenție 5.1 ”Dezvoltarea și implementarea măsurilor active de ocupare”. Durata de implementare a proiectului: 10 luni. Beneficiar: Vlanda Company SRL
Partener: SC INTRATEST SA București.

În cadrul proiectului, persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă vor beneficia de servicii de:
• ORIENTARE
• CONSILIERE
• FORMARE PROFESIONALĂ
• MEDIERE

Rezultatele proiectului

• 560 de persoane (300 persoane șomere de lungă durată și 260 persoane aflate în căutarea unui loc de muncă) din zone foste industrializate din regiunile Nord-Est și Sud-Est vor beneficia de servicii de informare și consiliere profesională.
• 510 persoane vor participa la cursuri de formare profesională, vor primi certificate de calificare și subvenții pe durata derulării cursurilor.
• 300 de persoane din rândul celor care vor participa la programele integrate vor beneficia de servicii de mediere pe piața muncii.
• În cadrul proiectului, se vor înființa două Puncte Regionale pentru Informare și Dezvoltare Profesională (PRIDP), la Bacău și Galați.
• Se va crea o rețea electronică inter-regională, pentru susținerea firmelor.
Necesitatea proiectului a apărut în urma constatării că șomerii de lungă durată și persoanele aflate în căutarea unui loc de munca din zonele foste industrializate din regiunile de dezvoltare Nord-Est și Sud-Est întâmpină dificultăți de adaptare la realitățile pieței muncii actuale, în continuă schimbare, iar meseriile nu mai corespund de cele mai multe ori calificarilor cerute de piața muncii.

Pot beneficia de proiect

• Șomerii de lungă durată
• Persoanele aflate în cautarea unui loc de muncă, din fostele zone industrializate din Regiunile Nord-Est și Sud-Est.

În cadrul proiectului, 300 persoane din grupul țintă vor urma cursuri de calificare, iar 210 persoane vor urma cursuri de perfecționare.

Cursuri de calificare

• Lăcătuș constructii metalice si navale;
• Vopsitor industrial;
• Sudor;
• Frizer, coafor;
• Lucrător în tâmplărie;
• Confecționer, asamblator articole textile;
• Lucrător-instalator pentru construcții;
• Instalator instalatii tehnico-sanitare si de gaz.

Cursuri de perfecționare

• Competente antreprenoriale;
• Operator calculator electronic si rețele;
• Inspector in domeniul securității și sănătății în muncă.

Diplomele sunt recunoscute în toată Uniunea Europeană! Se acordă o subvenție de 500 de lei pe lună pentru toată perioada de participare la cursuri, după obținerea diplomei de certificare.

 

11 răspunsuri la “PHOENIX – Cursuri de calificare și program integrat de ocupare pentru sute de șomeri din Bacău și Galați”

 1. ENE MAGDALENA spune:

  As dori sa aflu mai multe relatii pentru orasul Galati in perioada urmatoare ce cursuri se sustin , perioada, etc. eventual un numar de telefon. Va multumesc

 2. aida spune:

  sunt interesata de cursu operator- calculator

 3. Buna ziua ma numesc Botezatu Liliana sunt din Bacau si as fi interesata de cursul operator calculator electronic si retele ,sunt angajata pot beneficia si eu de cursul acesta gratuit,multumesc.

 4. Stoleru Carolina spune:

  Buna ziua.As vrea sa fac cursul de operator calculator.Sunt pensionata pe caz de boala si am dreptul de a lucra 4ore,.

 5. Stoleru Carolina spune:

  Buna ziua.Un nr de telefon.

 6. Buna ziua,.Un nr de telefon

 7. olaru georgiana spune:

  Buna ziua m-ar interesa m-ai multe detali despre cursul de frizer-coafor din Galati ,nu am nici un loc de munca ,va multumesc

 8. manole mihaela spune:

  Buna ziua , m-ar interesa un curs de calificare in domeniul confectiilor textile .
  Cum ar trebui sa procedez deoarece nu am decat o diploma de 10 clase si am lucrat in domeniul acesta .
  Mi-as dori sa pot face aceste aceste curssuri .
  Va multumesc !

 9. Pauna spune:

  Buna ziua , m-ar interesa un curs de calificare in domeniul de Vopsitor industrial; in Bacau

 10. Alexandru spune:

  Mar interesa cans sint cirsurilr de sudor si unde se tone

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *